fbpx
 • 2017-10-16

Mitől hatásos és jó egy fókuszált ultrahangos arclifting kezelés?

Mitől hatásos és jó egy fókuszált ultrahangos arclifting kezelés?

1024 536 Heizer Anita
Mitől hatásos és jó egy fókuszált ultrahangos arclifting kezelés?

Egyre ismertebb Magyarországon is a mikro-fókuszált ultrahangos arclifting kezelés, azonban a kezelések ára és minősége rendkívül nagy szórást mutat, ezért nem árt tisztázni pár tényezőt, melyek befolyásolják azt, hogy kidobott pénz lesz-e a kezelés árából. Nem mennék bele részletes technológiai leírásokba, mert ez rengeteg oldalon fellelhető: hogyan hat, milyen elven működik stb. Ennek utána lehet nézni, a szövegek nagyjából megegyeznek.

Az, hogy hatásos és eredményes lesz-e a kezelés, két dologtól függ:

1.      A kezelés kivitelezésétől
2.      A géptől

Előrebocsátom, hogy több jó HIFU gép is van a magyar piacon. DE, egy jó géppel is lehet eredménytelenül kezelni. Sőt, egy jó géppel is lehet komoly mellékhatásokat okozni (nem kevés példa van erre is). És természetesen egy hatástalan géppel sem megy semmire egy egyébként a kezelési protokollt megfelelően követő, tisztességes kezelő. Nézzük meg, ezeket a tényezőket mi befolyásolja és hogyan, miért.

A kezelés helyes kivitelezésének kritériumai

 • Alapos és korrekt konzultáció. Kaptunk olyan tájékoztatást, hogy milyen esetekben nem lehet elvégezni a kezelést, mit nem szabad a kezelés előtt és után 2 héttel csinálnunk? Sok kozmetikai és esztétikai kezelés nem ajánlott a kezelés előtt és után 2-3 hónapig. Egy korrekt kezelő nem vállalja be a kezelést, ha előző héten pl. Thermage kezelésen esett át a jelentkező. De fel is merül a kérdés, hogy ha utána 2-3 hónapon belül még javasolnak más típusú kezelést is, akkor honnan tudom, melyiknek az eredményét látom majd? Láttam sok olyan példát, hogy ha egyik helyen korrekten nem vállalták be a kezelést, csak 2 hét vagy 1 hónap múlva, akkor a vendég elment egy másik szalonba, mert az megcsinálta. Egy ilyen mélyreható, drága és új kezelésnél nem tudunk 2-3 hetet várni annak érdekében, hogy jó kezek közt legyünk?  És ha már a korrekt tájékoztatásnál tartunk: Ígérték, hogy 10 évig tartós az eredmény? Hogy 10-15 évet fiatalodunk? Hogy 10 évig tartós az eredmény? Egy jó HIFU kezeléssel reálisan 5-7 évet tudunk fiatalodni, 1-1,5-2 éves időtartamra. És minél később végeztetjük el a kezelést, annál több kezelés (akár 2 vagy 3 is, 3-6 hónapos szünetekkel) lehet javasolt illetve annál rövidebb ideig lehet tartós a hatás. Fontos a precíz és alapos tájékoztatás.

 

 • Pontos kezelés-tervezés. Kezelőkártyákkal fel kell mérni, hova hány lövéspontot lehet felvinni, és arctérképen meg kell tervezni a kezelés kivitelezését. Továbbá a kezelés előtt az arcra fel kell rajzolni ezt a térképet. Nem ajánlott az érzéstelenítés, mert nem tudunk szólni, hogy ha valami fáj. Ha pedig fáj, akkor ideget vagy eret talált a kezelés és módosítani kell a paramétereken. Ha ezeket a kezelő kihagyja vagy elsieti, nem lesz olyan pontos, alapos és biztonságos a kezelés. Kérdezzük meg, ki kezel. Ha orvos, vagy egészségügyi asszisztens, akkor már feltételezhetünk egy komolyabb hozzáállást.

 

 • Jól megválasztott kezelési mélység, azaz kezelőtip. Minden HIFU gépnek van több mélységbe célzó feje. Ha a tipeket nem megfelelően használják, kimegy a bőr alól a jótékony zsírréteg és ijesztően beesett lesz az arcunk. Vannak olyan helyek, ahol nem szabad minden kezelőfejet használni. Ha ezt a kezelőszemély nem tudja, több kárt okoz, mint hasznot.

 

 • Több mélységben kell dolgozni. Ha egy kezelőtippel mennek végig az arcon, az 50%-os elégedettséget eredményez, ha 2 mélységben az 75%-osat. Ráadásul az eredmények az egy mélységben végzett kezeléshez képest 3 hónap helyett 6 hónapig még javulnak. De, visszautalnék az előző pontra: ez az arc minden régióján más és más párosításokat jelent. A jó HIFU kezelés során 3 rétegben dolgoznak (persze nem mindenhol lehet mindegyik mélységet alkalmazni). Ha van élő képalkotó egység, el lehet kerülni a túl mély tipválasztást és ezzel jótékony zsír kiürítését. Mindenkinek más a bőrvastagsága és az idegek is picit máshol futnak. Az, hogy mindhárom mélységgel egyszerre dolgoztak-e, az nem számít. A Revital esetében, ha a vendég kéri, akkor a 1,5-es mélységet azonnal is el lehet végezni, de egy jó 3mm -s 4,5 mm-en végzett kezelés önmagában 2-2,5 óra. Utána pedig a 1,5-eset vagy időben vagy energiában nem bírják a vendégek, így pedig nem lesz maximális az eredmény. Ha jót akarunk, az utolsó 1-1,5 órát csak a 1,5-es mélységgel máskor csináljuk, így újra nagyobb energiákkal és alaposan tudunk dogozni. Így összejön akár 1000-1200 lövés is egy arcra. Egy kezelésen belül ez semmiképp nem elérhető.

 

 • Több irányban kell dolgozni. Egy kezelőtippel több irányban is átmennek az arcon? Az eredmények szempontjából ugyanis ez sem mindegy. Vagy egy fejjel csak egy irányban haladtak végig és máris kezelőtipet cseréltek? Vajon a lövésszámmal spórolnak vagy a kezelési idővel, esetleg nem értenek hozzá? Több irányban végzett áthaladás 20-30%-al javítja az eredményt.

 

 • A megfelelő irányban kell dolgozni. Ha nem a megfelelő irányban és sorrendben halad a kezelőszemély, az szintén kihat az eredményre. Vannak olyan videók a neten, ahol kívülről befelé vagy felülről lefelé halad a kezelőszemély. Azaz lefelé húzza az izmokat? Furcsa technika.

 

 • Jól kell megválasztani az energiaszintet. Azt hinnénk, minél nagyobb az energia, annál jobb. Ez bizonyos szintig igaz, de adott Joule-szám felett a bőrben létrehozott koagulációs pontok elnyúlnak a bőrfelszín irányába és túl nagy, hosszanti sérülést hoznak létre, ami szintén nem szerencsés. A paramétereket egyénre kell szabni. Ki gondolná, hogy egy fiatalabb személynek jobban fáj ugyanaz az energiaszint, mint egy idősebbnek?

 

 • Lövésparaméterek helyes megválasztása. 3 paraméter, melyek mind a kezelőszemély döntésétől függnek és a legerősebben befolyásolják az eredményt: lövéspontok egymástól való távolsága és lövésvonalak sűrűsége, lövéspontok száma. Klinikailag igazolt tény, hogy több lövéssel jobb az eredmény. Ha egy arcra 3-400 lövést visz fel a kezelőszemély, akkor az eredmények elhanyagolhatóak lesznek, az elégedettség 60% körüli. Ha 7-800 lövést visz fel a kezelőszemély, akkor az eredmények hamarabb megjelennek és látványosabbak lesznek. 7-800 lövéssel már 30%-al nagyobb a jelentős változást tapasztalók aránya és 90% körüli az elégedettségi arány. Nézzék meg a kezelést követően a képernyőt, hány lövést mutat a képernyő. Ha egy teljes arckezelés után 3-400-at, akkor ne csodálkozzon, ha nem lát eredményt és Önnek azt mondják, hogy ez természetes és hónapok kellenek a kifejlődéshez. Egy 7-800 lövéses kezelés után (ha a gép jó) akkor van azonnali eredmény, mely tovább javul. Egy 3-400 lövéses arckezelés után nem azért nincs eredmény, mert 3 hónap kell. Elérhető persze eredmény, de sokkal kisebb ahhoz képest, mint amit ki lehetne hozni. Mi lehet ennek az oka? Főként gazdasági jellegű (vagy szakképzettség hiányából adódó, esetlen szimplán lustaság). Egyszerűen szólva: egy lövés egy szalonnak költség. Minél több lövést ad le, annál drágább neki a kezelés. 40 000 Ft egy kuponos oldalon egy HIFU arckezelés? Vagy non-profit szervezetről van szó, vagy kezdjünk gyanakodni…egy 800 lövéses arckezelés költsége ennél sokkal több, amennyiben lő a gép. A jó kezelőfej mozgatásnál körübelül 2-3mm-enként halad a kezelőszemély. Ez szinte alig mozgást jelent ha kívülről nézzük, Ezt érezhetjük a bőrünkön kezelés közben is és meg tudjuk állapítani, túl gyorsan halad-e a kezelőszemély.

 A jó HIFU Gép

 • Gyártási helye nem Kína. Mivel a technológia esztétikai alkalmazása még relatíve friss és összetett, a kínaiak nem tudták tökéletesen lemásolni a gyártási technológiát. Biztosan lesznek majd idővel jó gépek onnan is, de egyelőre nincsenek. Arról ne is beszéljünk, hogy minősíteni HIFU technológiás gépet nem olyan egyszerű, mint kavitációs vagy IPL gépet, ezért a kínai gépek nagy részének hamis a minősítése. Minden 4-5-ik impulzus fog csak lövést felvinni, és egyik sem egyenletesen és jó mélységben. Vagy jó hosszban. Képzeljük el, hogy a kezelés során a felvitt 400 lövésből csak 100 adott le energiát, azaz ért valamit. És azok sem egyenletes koagulációs pontokat hoztak létre, ami szintén fontos biztonsági és hatékonysági tényező. Hogy viszonyul ez vajon egy jó energiájú és mélységű 600 lövéses kezeléshez?  Ezzel megválaszoltam azt a kérdést is, hogy miért kerül 6-szor többe egy jó HIFU kezelés, mint egy rossz. És abba akkor nem is mentem bele, hogy a nem kínai HIFU gépek 6-szor többe kerülnek, mint a kínaiak. A jó kezelések ára magas, de indokoltan. Ha a gép hátulján nem Made in USA, Korea vagy Italy felirat van és nincs egy négyjegyű számmal ellátott CE jel és egy sorszámot és műszaki paramétereket tartalmazó ezüst matrica, akkor ne feküdjünk be alá.  Persze matricát mindenki tud csináltatni és a gép hátulját sem tudjuk nézegetni kezelés előtt, így lendüljünk tovább a kézzel fogható konkrétumokhoz.

 

 • Jó technikai paraméterekkel rendelkezik. Magasabb energia, jobb eredmények. Itt is igaz, de bizonyos szintig csak. Ha a gép több, mint 3 J/cm2-t képes leadni (láttam olyat, amire 100 Joule volt írva!) akkor képes komoly sérülést okozni a bőrben.  Továbbá fontos, hogy minél kisebb lépésekben lehessen állítani a lövéspontok távolságát, az energiaszintet és a lövéshosszt, hogy teljesen testre (arcra) lehessen szabni a kezelést.

 

 • Megfelelő, lehetőleg orvosi minősítésekkel rendelkezik. Ma már minden gépre ráírják, hogy orvosi HIFU. Hatalmas megtévesztés, ugyanis orvosi minősítéssel csak 2 gép rendelkezik Magyarországon.  Csak az orvosi gépeknek van élő ultrahangos képelkotójuk, a többi gépnek sima CE minősítése van és akár masszőr is használhatja azokat. A lövéssoruk pontatlan, csakúgy mint a mélység-célzásuk.

 

 • Ultrahangos képalkotó egységgel rendelkezik. Azaz kezelés közben folyamatosan megjeleníti a kezelőfej alatt a bőr rétegeit, melyet a kezelőszemély figyelni tud és ezek alapján el tudja dönteni, használhatja-e a mélyebb tipet. Egy ilyen képalkotó egység jelentősen megdrágítja a gépet és a kezelést is, de ez a biztonságos és precíz kezelés legmagasabb fokát jelenti. Ne tévesszen meg senkit az, hogy a kreatív kínai gyártók elkezdtek egy olyan ultrahangos képalkotáshoz hasonló képernyőt a gépekbe rakni, mely folyamatosan változó ultrahangos képet mutat kezelés közben, de sajnos az csak egy videó. Az ilyen gép rosszabb, mintha nem is lenne rajta ultrahangos képalkotás.

 

 • Oktatással került átadásra: mivel Magyarországon jelenleg bárki használhat egy ilyen gépet, fontos, hogy a gyártó és forgalmazó biztosított-e elméleti és gyakorlati oktatást. Ott a falon az oklevél? Hol történt a tréning? Milyen hosszú volt? 2 napos vagy 2 hónapos? Orvos kezel, orvosi asszisztens (aki anatómiailag képben van és ismeri az ultrahangos képalkotást) vagy kozmetikus, esetleg masszőr?

 

 • Mikro-vagy makro? A mikrofókuszálás kis pontokat lő ki, a makro nagyokat. Namármost az arcra nem szabad makrofókuszált HIFU-t alkalmazni. Testen előnyös, arcon veszélyes.

FOGLALOK IDŐPONTOT

OLVASOK A KEZELÉSRŐL

Revitalmed központ
COMPANY NAME
Dolor aliquet augue augue sit magnis, magna aenean aenean et! Et tempor, facilisis cursus turpis tempor odio. Diam lorem auctor sit, a a? Lundium placerat mus massa nunc habitasse.
 • Goblinus globalus fantumo tubus dia montes
 • Scelerisque cursus dignissim lopatico vutario
 • Montes vutario lacus quis preambul denlac
 • Leftomato denitro oculus softam lorum quis
 • Spiratio dodenus christmas gulleria tix digit
 • Dualo fitemus lacus quis preambul patturtul
CONTACT US
Thank You. We will contact you as soon as possible.
PGlmcmFtZSBzcmM9Imh0dHA6Ly93d3cuZ29vZ2xlLmNvbS9tYXBzL2VtYmVkP3BiPSExbTE4ITFtMTIhMW0zITFkNjA0NC4yNzU2Mzc0NTY4MDUhMmQtNzMuOTgzNDYzNjgzMjUyMDQhM2Q0MC43NTg5OTM0MTE0Nzg1MyEybTMhMWYwITJmMCEzZjAhM20yITFpMTAyNCEyaTc2OCE0ZjEzLjEhM20zITFtMiExczB4MCUzQTB4NTUxOTRlYzVhMWFlMDcyZSEyc1RpbWVzK1NxdWFyZSE1ZTAhM20yITFzZW4hMnMhNHYxMzkyOTAxMzE4NDYxIiB3aWR0aD0iMTAwJSIgaGVpZ2h0PSIxMDAlIiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgc3R5bGU9ImJvcmRlcjowIj48L2lmcmFtZT4=
Thank You. We will contact you as soon as possible.
COMPANY NAME
CONTACT US
Dolor aliquet augue augue sit magnis, magna aenean aenean et! Et tempor, facilisis cursus turpis tempor odio putonius mudako empero brutto populius giten facilisis cursus turpis balocus tredium todo.
Thank You. We will contact you as soon as possible.
PGlmcmFtZSBzcmM9Imh0dHA6Ly93d3cuZ29vZ2xlLmNvbS9tYXBzL2VtYmVkP3BiPSExbTE4ITFtMTIhMW0zITFkNjA0NC4yNzU2Mzc0NTY4MDUhMmQtNzMuOTgzNDYzNjgzMjUyMDQhM2Q0MC43NTg5OTM0MTE0Nzg1MyEybTMhMWYwITJmMCEzZjAhM20yITFpMTAyNCEyaTc2OCE0ZjEzLjEhM20zITFtMiExczB4MCUzQTB4NTUxOTRlYzVhMWFlMDcyZSEyc1RpbWVzK1NxdWFyZSE1ZTAhM20yITFzZW4hMnMhNHYxMzkyOTAxMzE4NDYxIiB3aWR0aD0iMTAwJSIgaGVpZ2h0PSIxMDAlIiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgc3R5bGU9ImJvcmRlcjowIj48L2lmcmFtZT4=
CONTACT US
COMPANY NAME
221, Mount Olimpus, Rheasilvia, Mars
Solar System, Milky Way Galaxy
+1 (999) 999-99-99
Thank You. We will contact you as soon as possible.
Nem kell lemondania a fiatalságról!
A szépségápolás legújabb trendjei, apró titkok, új lehetőségek, speciális kedvezmények - havonta egy emailben.
Alulírott, a lenti checkbox pipálásával - az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, továbbá a 7. cikk rendelkezése alapján - hozzájárulok, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatkezelési tájékoztatójának feltételei szerint kezelje, és hírlevelet küldjön a számomra. Tudomásul veszem, hogy a GDPR 7. cikk (3) bekezdése szerint a hozzájárulásomat bármikor visszavonhatom, akár egy kattintással. Elolvastam és megértettem az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Adatait harmadik félnek soha nem szolgáltatjuk ki!
Munkanapokon 9.00 és 18.00 óra között az alábbi telefonszámon éri el klinikánkat:
A SZÉPSÉGÁPOLÁS LEGÚJABB TRENDJEI
Apró titkok, új lehetőségek, speciális kedvezmények - havonta egy emailben.
Alulírott, a lenti checkbox pipálásával - az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, továbbá a 7. cikk rendelkezése alapján - hozzájárulok, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatkezelési tájékoztatójának feltételei szerint kezelje, és hírlevelet küldjön a számomra. Tudomásul veszem, hogy a GDPR 7. cikk (3) bekezdése szerint a hozzájárulásomat bármikor visszavonhatom, akár egy kattintással. Elolvastam és megértettem az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Adatait harmadik félnek soha nem szolgáltatjuk ki!
Kérdezzen tőlünk!
Alulírott, az alábbi checkbox pipálásával - az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, továbbá a 7. cikk rendelkezése alapján - hozzájárulok, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját Adatkezelési Tájékoztatójának feltételei szerint kezelje. Tudomásul veszem, hogy a GDPR 7. cikk (3) bekezdése szerint a hozzájárulásomat bármikor visszavonhatom, akár egy kattintással.
Biztos, hogy lemond erről?
A szépségápolás legújabb titkai és speciális kedvezményeink - havonta egy emailben.
Alulírott, a lenti checkbox pipálásával - az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, továbbá a 7. cikk rendelkezése alapján - hozzájárulok, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatkezelési tájékoztatójának feltételei szerint kezelje, és hírlevelet küldjön a számomra. Tudomásul veszem, hogy a GDPR 7. cikk (3) bekezdése szerint a hozzájárulásomat bármikor visszavonhatom, akár egy kattintással. Elolvastam és megértettem az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Adatait harmadik félnek soha nem szolgáltatjuk ki!
Ask us!
I have read and agree to the Privacy Policy.
THE LATEST TRENDS IN BEAUTY CARE
Small secrets, new possibilities, special promotions – one e-mail per month
I have read and agree to the Privacy Policy.
We will not share your personal information with third parties.